Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex wil een voorlopige voorziening aanvragen

Mijn ex wil een voorlopige voorziening aanvragen. Ik had op Google gelezen dat ouders die niet getrouwd of geregistreerd partners partners zijn, kunnen geen voorlopige voorziening aanvragen klopt dat?
Is een ouderschapsplan verplicht? Wel gezamenlijk gezag en niet samenwonend en geen geregistreerd samenlevingscontract. Klopt dat als je geen ouderschapsplan hebt geen zaak hebt voor een procedure, dat de rechter dat zaak niet kan behandelen.

Ik weet niet precies wat je hier bedoelt met voorlopige voorziening.
Een ouderschapsplan is in ieder geval verplicht voor alle ouders van minderjarige kinderen die niet bij elkaar wonen. Hoe hebben jullie het nu geregeld?

Beoordeel dit antwoord:

Dat is niet waar. Afhankelijk van de procedure die gestart wordt, kan er wel een voorlopige voorzieningen procedure worden gestart. Desgewenst kan ik u hierin bijstaan. Ik behandel veel familierechtelijke zaken. Als eiders beiden het gezag hebben, is het wettelijk uitgangspunt dat er een ouderschapsplan wordt opgesteld. Dat lukt niet altijd indien bijvoorbeeld de communicatie tussen ouders ernstig verstoord is of beiden willen iets geheel anders qua afspraken. Het is niet zo dat als het niet lukt om dit ouderschapsplan op te stellen de procedure per definitie niet kan worden behandeld. De rechtbank stelt dit in beginsel wel als voorwaarde, maar kan ook doorgaan met de procedure zonder dit ouderschapsplan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag