Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-vrouw en ik zijn gescheiden en hebben een zoon van bijna 3 jaar. ZIj gaat nu zonder te overleggen verhuizen naar een man, die mij, mijn ex schoonouders en haarzelf met geweld bedreigd heeft. Tevens heeft die man haar ook van haar vrijheid beroofd een maand of 3 geleden door haar telefoon af te pakken en haar nergens heen te laten gaan. Een uiterst onbetrouwbare man.
Ik ben de verzorgende ouder.

Ik vertrouw die man dus totaal niet met mijn zoon en ik ben dus ook niet van plan mijn zoon bij hem te laten verblijven, geheel in zijn belang uiteraard. Het lijkt mij eigenlijk ook logisch dat een ouder zijn/haar kind niet in gevaarlijke situaties brengt, maar hoe dit wettelijk geregeld is weet ik niet. Mijn ex vrouw begrijpt dit ook en gaat hier ook mee akkoord.

Is er gerechtelijk een mogelijkheid om dit vast te zetten?

Voor alle duidelijkheid: Ik zal mijn zoon wat er ook gebeur altijd met zijn moeder in contact houden. Hetzelfde geldt voor mijn ex vrouw. Ik heb mijn ex vrouw dit ook meerdere malen duidelijk gemaakt en ze begrijpt het ook.

Indien u hiertegen bent kunt u dit laten weten in een brief. U maakt duidelijk dat u in het kader van de omgangsregeling wenst dat uw kind niet in contact wordt gebracht met die persoon en dat wanneer uw ex dat niet opvolgt, u de omgang zal staken/opschorten. U zult dan zien wat er van komt. Degene die opschort zal mogelijk worden gedaagd in kort geding als de ander het er niet mee eens is. U zult dan een advocaat in kunnen schakelen. Een andere optie is om tezamen met uw ex een regeling op te schrijven waarin dit voorbehoud (contact kind met die man) wordt gemaakt als het gaat om de omgang. Indien u er niet uit komt adviseer ik u een advocaat in te schakelen. U kunt mij dan rechtstreeks per mail benaderen. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag