Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-vrouw en ik wonen op hetzelfde adres (enkele jaren opnieuw bij elkaar gekomen sinds de scheiding, nu geen relatie meer maar behouden dezelfde plek voor de bestwil/rust kinderen). We hebben een scheidingsconvenant sinds 2011. In de tussentijd betaalde ik (weer) alles en inmiddels, gegeven de "gescheiden situatie" vraagt ik om een financiele bijdrage van mijn ex-vrouw i.v.m. wonen, autorijden, vele diverse kosten. Ze weigert dit en ontvangt desondanks de maandelijkse kinderalimentatie (conform convenant). Ik heb na vele verzoeken en toelichtingen op mijn verwachtingen nu, bij wijze van signaal, 250 euro gekort op de kinderalimentatie (van 1500 euro/mnd). Ze wil me aanklagen.
Mijn vraag; wat kan ik nu doen om mijn oorspronkelijke vraag/verzoek (ivm haar bijdrage) kracht bij te zetten ? Zodat het daar over gaat, én het feit dat ze weigert.

Een nieuwe situatie kan vragen om een evaluatie van de financiële afspraken. Zeker in uw geval is er veel veranderd en zou het zeker niet verkeerd zijn als opnieuw op een rij te zetten en nieuwe afspraken te maken. Zomaar eenzijdig korten op de alimentatie, zonder rechterlijke uitspraak en zonder instemming van uw ex-partner is niet verstandig. Ondanks een eventueel gelijk is de kans groot dat u dit alsnog moet gaan betalen. Nieuwe afspraken maken kan in onderling overleg en anders desnoods via de rechter. Wacht niet te lang, want iedere maand is er mogelijk 1 dat u te veel betaald. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u altijd contact opnemen en kan ik (vrijblijvend) kijken wat ik voor u hierin kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Het voldoen van de kinderalimentatie is door uw vrouw afdwingbaar.
Indien door het samenwonen de behoeften (alimentatiebehoefte) van uw vrouw zijn gewijzigd, kan het echtscheidingsconvenant gewijzigd worden.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor deze snelle en nuttige reactie. Ik zet graag even op een rij wat nu verstandig is om te doen. Ze gaat nu met de kinderen op vakantie en dat geeft me even tijd om te reflecteren. Ik kom graag bij u terug voor aanvullend advies.


Ik begrijp dat u weer samenwoont omwille van de kinderen en een gezamenlijke huishouding hebt.

in dat geval bent u op geen enkele wijze meer verplicht om alimentatie te betalen. U schrijft dat u alles (weer) betaalt.

De kinderalimentatie is dus niet afdwingbaar.
Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag