Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex partner waarbij mijn kinderen wonen wil niet mee werken aan de herberekening van de kinderalimentatie, gezien deze voor mij niet meer aftrekbaar is en zij meer kind gebonden budget krijgt. Zal de te betalen alimentatie omlaag moeten.
Wat kan ik nu doen, staan hier geen boetes of iets in die trend op?

U zult een advocaat in de hand moeten nemen om tot herberekening van de alimentatie te kunnen overgaan om zo tot vermindering of nihilstelling van de alimentatie te kunnen komen. Indien uw ex niet bereid is haar inkomensgegevens te verstrekken aan de advocaat, kan ook zonder deze gegevens een verzoekschrift tot herberekening worden ingediend. De rechtbank zal vervolgens vragen dat uw ex haar gegevens alsnog in het geding brengt. Helaas staan er geen boetes op het uitblijven van medewerking door uw ex. Indien u wenst, kan ik u bijstaan in de procedure om tot herberekening van de alimentatie te komen. Het is voor u van belang dat het verzoekschrift op korte termijn wordt ingediend. Ik kan daar voor u voor zorgen.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw ex-partner weigert om financiële gegevens te verstrekken, kunt u de hoogte van zijn/haar inkomen schatten en op basis daarvan de rechtbank verzoeken om de alimentatie te wijzigen (vaak op € 0 te stellen). Als in de gerechtelijke procedure ook geen financiële gegevens worden verstrekt, zal de rechtbank eveneens uitgaan van een geschat inkomen.
De door u geschetste omstandigheden zijn in de regel aanleiding om de kinderalimentatie te verlagen.
Ik adviseer u daarin zo spoedig mogelijk actie te ondernemen, omdat het zeer lastig is om de kinderalimentatie voor verstreken maanden te wijzigen.
Als ik u kan helpen, hoor ik het graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag