Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex partner en ik zullen ons huwelijk beƫindigen, zijn getrouwd op basis van Huwelijkse Voorwaarden en het huis staat op mijn naam. Nu wil ik graag dat mijn partner binnen 14 dagen vertrekt, Hoe kan ik dit realiseren? Hij zal niet vrijwillig meewerken.

Bij niet vrijwillige medewerking zult u aan de rechter het exclusief gebruiksrecht van de woning moeten vorderen in een voorlopige voorzieningenprocedure. Op korte termijn staat u dan voor de rechter. Uw ex-partner mag dan de woning niet meer in.

Uiteraard ben ik u als advocaat graag van dienst.

Beoordeel dit antwoord:

Het klopt dat u een voorlopige voorziening kunt vragen. Er volgt een belangenafweging door de rechter. Wie het meeste belang heeft krijgt de woning voorlopig toegewezen. Omdat de woning op uw naam staat en dus van u is neem ik aan dat u sterker staat. Als u het verzoek indient via een advocaat hebt u binnen ca 3 weken een zitting en dan na 1 tot max 2 weken een uitspraak. Indien u dat wenst ben ik graag bereid u van dienst te zijn. Ik dat zowel doen als advocaat als mediator indien u nog het idee hebt dat de echtscheiding en de gevolgen onderling geregeld kunnen worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag