Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-man is hertrouwd met iemand van de Filepijnen die sinds een goede week in Nederland is mijn vraag is wat er met zijn erfenis zou gebeuren bij evt overlijden met betrekking tot zijn kinderen als hij komt te overlijden. Een van de kinderen ontvangt namelijk nog alimentatie.

Geachte vragensteller,

Op uw vraag valt geen exact antwoord te geven. Het is aan uw ex-man als erflater om te bepalen wat er met zijn nalatenschap gebeurt. Daarvoor kan hij een testament laten maken en wanneer hij van gedachten verandert, kan hij zijn testament weer laten aanpassen.
Wanneer na het overlijden van uw ex-man blijkt dat hij geen testament heeft opgemaakt geldt de zogenaamde wettelijke verdeling. In die situatie zijn de langstlevende echtgenoot en de kinderen van uw ex-man zijn erfgenamen.
Dat een van zijn kinderen nog alimentatie ontvangt, is erfrechtelijk niet relevant.

Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

Vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer Luimes,

Dank u wel voor u reactie, ook al is het geen exact antwoord het is wel een duidelijk antwoord. Maar gezien de huidige vrouw van mijn ex-man hier met een ( tijdelijke ) verblijfsvergunning is vroeg ik mij af of daar anders geldende regels voor zijn.

Met vriendelijke groeten.


Beste vragensteller,

Voor het verkrijgen van een erfenis maakt het niet uit of iemand hier met een (tijdelijke) verblijfsvergunning is of niet.

Vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag