Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex is mijn hele zwangerschap weg gebleven omdat hij meerdere malen is vreemd gegaan nu ga ik bijna bevallen en ineens wil hij vader spelen over mijn kind een van de vele reden dat we uit elkaar gingen is omdat hij mijn zoon niet correct behandelde hij keek amper naar mijn zoon om en hij zag hek meer als last was altijd aant het scheeuwen en die kleine deed nooit iets goed mijn ex drink ook terwijl hij moet auto rijden en hij heeft dikke schulden geen eigen huis niks nu is mijn vraag van de week kreeg ik ineen een brief van een advocaat waarin hij veel dingen eist 3 keer in de week zijn kind zien hij wil wel een dna test en wil erkening en gezag. Liever heb ik helemaal niet dat hij contact heeft met mijn kind is er een manier om te voorkomen dat hij mijn kind mee trekt zijn elende in. Hoop dat iemand iets weet

Ik raad u aan een advocaat te raadplegen, dit kan eventueel via het Juridisch Loket. U kunt dan verweer voeren tegen de verzoeken. Uw advocaat zou zijn advocaat dan kunnen laten weten dat u zich eerst op de bevalling van uw kind moet concentreren en daarna zal reageren op zijn verzoeken. Het is naar mijn mening niet gepast om u zo vlak voor de bevalling met deze verzoeken lastig te vallen.

De door u genoemde punten worden door de rechter zeker meegenomen in de beoordeling of er erkenning, gezag en omgang komt. Het feit dat uw voormalig partner drinkt en geen eigen huis heeft, zou kunnen betekenen dat hij geen omgang krijgt waarbij hij het kind meeneemt. De kans is groot dat de rechter uw kind straks sowieso te jong vindt voor een gewone omgangsregeling. Dan zou hij het kind bijvoorbeeld hooguit voorlopig alleen even kort kunnen zien als u er bij bent. Succes met de laatste loodjes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag