Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex heeft na onze scheiding spullen weg gedaan zonder te overleggen.

We zijn al bijna 4 jaar gescheiden, huis op haar naam gezet zodat onze 3 kinderen een vertrouwde omgeving konden hebben.
We zouden in goed overleg de verdeling doen maar na de handtekening is de deur dicht gegooid (letterlijk & figuurlijk). Heb meerdere x gevraagd wanneer we het kunnen doen maar dat zag ze niet zitten. vorige week van mijn zoon te horen gekregen dat ze een een volle aanhanger met spullen weg gaat gooien. ben snel gaan kijken en het waren veel dingen die we samen aangeschaft hebben en ook van de kinderen maar ook een paar van mijnzelf!
Heb een paar tassen en schoenen er uit gehaald maar voor de rest heb ik niet alles er af kunnen halen.
Ook als het om kinderstoelen, kinderkleding, oude meubels gaat had ik graag mee willen beslissen aangezien we het samen aangeschaft hebben. zijn heeft een rijke vader maar ik niet en kan alles gebruiken in mijn huurhuis ... wat kan ik doen? Ik heb nog persoonlijke spullen bij haar in huis, nooit de kans gekregen om ze op te halen... en de verdeling die ze nooit wilde doen! wat kan ik daar mee doen?
Voelt zo oneerlijk en volgens mij kan ze dat niet maken ...

Graag zie ik jullie reactie tegemoet.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Het klinkt alsof je ex-partner onredelijk handelt en niet bereid is om in goed overleg tot een eerlijke verdeling te komen. In deze situatie zijn er een aantal stappen die je kunt overwegen:

Praat met je ex-partner: Probeer opnieuw contact op te nemen met je ex-partner en bespreek jouw zorgen en frustraties over de manier waarop ze de verdeling van jullie gezamenlijke bezittingen behandelt. Maak duidelijk dat je recht hebt op jouw aandeel van de spullen die jullie samen hebben aangeschaft en dat je niet wilt dat dingen worden weggegooid.

Huur een mediator of advocaat in: Als je ex-partner niet bereid is om in goed overleg te gaan, kan het nuttig zijn om een mediator of advocaat in te huren. Een mediator kan je helpen om met je ex-partner tot een overeenkomst te komen zonder dat het tot een rechtszaak komt. Een advocaat kan je helpen om je rechten te beschermen en te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Vraag juridisch advies: Als je twijfelt over je rechten in deze situatie, kun je altijd juridisch advies vragen bij een advocaat of een juridisch adviseur. Zij kunnen je helpen om te begrijpen wat je rechten zijn en hoe je deze kunt beschermen.

Verzamel bewijs: Als je vermoedt dat er bezittingen van jou of de kinderen worden weggegooid, verzamel dan bewijs van wat er precies wordt weggegooid en welke waarde deze bezittingen hebben. Dit kan later van pas komen als je een rechtszaak aanspant.

Het is begrijpelijk dat je je gefrustreerd en boos voelt over deze situatie. Probeer echter kalm te blijven en denk goed na over je volgende stappen om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag