Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn ex heeft mij maandenlang ernstig gestalkt Hij is in het verleden al meerdere keren voor soortgelijke delicten veroordeeld Het stalken betrof niet alleen mij, maar ook familie, buren,vrienden en mijn (minderjarige) kinderen Zowel jeugdzorg als ikzelf hebben hier aangifte van gedaan De rechtbank veroordeelde hem tijdens de zitting tot 5 mnd celstraf Daarop is hij in hoger beroep gegaan, en heeft de rechter ervan weten te overtuigen zich niet schuldig te hebben gemaakt aan genoemde strafbare feiten De rechter achtte de feiten vervolgens niet bewezen, en sprak hem op basis hiervan vrij Er zijn diverse screenshots van zijn face-boek pagina gemaakt en aan de aangifte toegevoegd Op de screenshots is zichtbaar hoe er prive-gevoelige informatie over mij publiekelijk naar buiten gebracht is, onder vermelding van mijn volledige voor en achternaam Ook hebben er foto's van mij online gestaan Ondanks dat alle bewijzen middels een usb stick aan de recherche zijn overgedragen,achtte de rechter de feiten niet bewezen Ik voel mij als slachtoffer enorm in de kou gezet en ben zeer teleurgesteld in ons rechtssysteem Blijkbaar kun je zonder verdere gevolgen laster en smaad over iemand verspreiden en zijn of haar privacy schenden Ik wil een klacht indienen en tegen de uitspraak ingaan, omdat ik hier psychisch en emotioneel nog dagelijks onder te lijden heb Online vind ik onvoldoende informatie over verdere mogelijkheden Kunt u mij hierin adviseren ??? Ik voel mij enorm gedupeerd over de behandeling van deze zaak en ben van mening dat betreffende rechter onzorgvuldig gehandeld heeft Het voelt zeer onrechtvaardig dat de dader er zo gemakkelijk vanaf komt, terwijl ik nog dagelijks onder de gevolgen hiervan gebukt ga

Beste,

Indien het gerechtshof heeft besloten dat niet bewezen kan worden dat de verdachte het feit heeft begaan, dan wordt hij vrijgesproken. Tegen die beslissing staat alleen nog cassatie bij de Hoge Raad open. Cassatie kan alleen worden ingesteld door de Advocaat Generaal (van het openbaar ministerie). Dit gebeurt echter zelden omdat de Hoge Raad niet meer over de feiten oordeelt maar alleen over rechtsvragen.

U kunt niet zelf in hoger beroep of in cassatie gaan. Dit is voorbehouden aan het openbaar ministerie. Een klacht indienen tegen de uitspraak is ook niet mogelijk, althans dat zal niet snel ergens toe leiden. De hogere rechter heeft immers besloten en daar valt over het algemeen niets meer aan te doen.
Wel kunt u uw ex-partner in een civiele procedure dagvaarden en schadevergoeding eisen. De civiele rechter zal wel naar de uitspraak van de strafrechter kijken, maar is daar niet aan gebonden. In de civiele procedure gaat het niet om het straffen van de verdachte maar enkel over de vraag of u recht hebt op schadevergoeding.

Ondanks dat ik niet veel hoopvolle informatie voor u heb, hoop ik dat u toch wat aan deze informatie heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag