Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn ex heeft in februari de scheiding aangevraagd. Wij zijn nu al inmiddels gescheiden. Maar wonnen nog steeds in hetzelfde huis.

Er was vriendelijk afgesproken dat zij in het huis kon blijven omdat ik meer verdiend dan zij. In de echtscheidingconvenant staat dat ik 12 december dit jaar het huis zou moeten verlaten. Dit was ook vriendelijk afgesprokken.

Het was de bedoeling dat ik in mei in Curaçao zou gaan werken voor half jaar. In april heb ik het huurcontract op haar naam laten zetten. Er was afgesprokken dat als ik terug zou zijn dat ik nog in 'mijn' huis terecht kon, tot ik een andere huis had gevonden. Werken in Curaçao is niet doorgegaan.

Met koninginnedag heb ik een hersenbloeding gehad. Dat veranderde alles. Ik kan nu nog geen huis kopen... Pas over een jaar is er tegen mij gezegd dat ik een hypotheek kan aanvragen. Ik moet nu een ander huurhuis gaan zoeken.
Ik kan nu ook niet in dit huis blijven omdat mijn ex en de vrouw/vriendin van de huisbaas afgesproken hebben dat ik geen hoofdhuurder meer kan zijn van dit huis, dat willen ze niet. Er is zelfs gezegd dat als mijn ex weg gaat dat ik ook weg moet, zelf als ik nog geen huis heb.
Het huis is vorige jaar door de bovenburen gekocht.

Wat er afgesproken is staat in de hechtscheidingcovenant ik weet het. Alles is vriendelijk afgesproken. Maar nu is het oorlog!
Ik ben nog aan het revalideren van de hersenbloeding en mag nog niet werken (krijg wel salaris, dat is geen probleem).
Stel dat ik in december nog geen huis heb mag mijn ex het huis uit zetten?
In feit weet ik het antwoord:JA!!!
Maar zelfs als alles vriendelijke afgesproken is en dat mijn ex in dit huis mocht blijven?
Mag de huisbaas mij het huis 'uitgooien'

Bij onvoorziene omstandigheden - hersenbloeding - kan het zo zijn dat u niet gehouden bent aan de eerdere afspraken. Dat is dan een afweziging naar de omstandigheden van het geval. Bovendien zijn afspraken niet geldend indien deze naar maatstavewn van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zouden zijn. U heeft dus wel degleijk juridisch een been om op te staan.

Uw huurbaas kan u bovendien niet zonder uw instemming schrappen als medehuurder.

Een ander punt is: als het een huurhuis betreft is het belang om er te blijven in financiële zin moelijk beperkt. In deze is het ook een kwestie van de meest praktische weg zoeken. Als u daarover overleg wilt hoor ik het graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag