Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex heeft het ouderlijk gezag,maar al een aantal jaren zijn kinderen niet gezien,een omgangsregeling is niet van kracht omdat dit niet ( de woorden van de rechtbank/gezinsvoogd etc) in het belang van de kinderen is en vind alleen plaats als de kinderen willen,wat duidelijk niet ter sprake is,dus hij maakt geen deel uit van het leven van mijn kinderen.
Wat als ik nu naar het buitenland wil emigreren? Is dit van invloed omdat hij toch ook gezag heeft ook al ziet hij de kinderen al jaren niet?

U zult aan de rechtbank toestemming moeten vragen. Hij kan met gezag namelijk u verbieden te verhuizen. Maar u maakt wel degelijk een kans. Ik zou u adviseren om met een advocaat de finesses te bespreken en een verzoekschrift laten opstellen en indienen. Hiermee vraagt u dan toestemming. Dat is de gulden weg. Ook kan de advocaat alvorens te procederen ook een brief opstellen tbv uw ex om de verhuizing mede te delen dan wel te verzoeken. Ik ben graag bereid u hiermee te helpen en u bij te staan. U kunt via de directcontactknop rechtsreeks de informatie die relevant is van mij krijgen. U kunt ook een advocaat van uw eigen keuze inschakelen. Veel succes met uw beslissing.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste heer Crawfurd,
Dank voor uw snelle antwoord.De zaak ligt echter nog iets gecompliceerder,we hebben een gezinsvoogd ( OTS) van waarschijnlijk nog een half jaar,maar aangezien deze samenwerking ( hoe wonderlijk bij BJZ) niet goed verloopt wil ik emigreren naar Belgie zoals velen met mij.Dus als ik het bij voorbaat toestemming ga vragen bij de rechtbank maak ik slapende honden wakker,die ik eigenlijk pas wakker wil maken als ik in Belgie ben.De melding bij het AMK is ook door mijn ex gedaan,plagerijen en uiteindelijk zit je dan met je gezin in deze situatie.
Zou u hier nog iets mee kunnen? Ik zou graag met U in zee willen hoe te handelen en het een en ander op te stellen.


Zie uw e-mail.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag