Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex geeft aan dat hij over een paar maanden geen kinderalimentatie meer gaat betalen, ivm dreigend ontslag. De komende maanden gaat hij minder betalen, omdat hij het niet kan betalen en nu zijn gezin ook moet onderhouden. Mag hij dat zomaar zelf bepalen? Is vastgesteld toen der tijd door de rechter.

Nee, zo simpel is het niet.

Uw ex-partner zal de kinderalimentatie moeten blijven betalen totdat de rechter - op zijn verzoek - een anders luidende beschikking afgeeft of als u samen tot een al dan niet tijdelijke oplossing komt.

Ik raad u aan om uw ex-partner (schriftelijk en aangetekend) te laten weten dat hij het bedrag uit de beschikking moet blijven betalen. U kunt in de brief zetten dat, wanneer hij minder of niet gaat betalen, u de incasso door het LBIO zult laten verrichten. Daaraan zijn voor u geen, maar voor hem flinke kosten verbonden.

Beoordeel dit antwoord:

Een ontslag is overigens geen reden om minder te gaan betalen. Het gaat om draagkracht en aangezien helemaal niet is gebleken dat hij dan geen draagkracht heeft, is zijn stelling niet houdbaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag