Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn reeds 2 jaar uit elkaar, maar hebben nog een gezamenlijk huis/ hypotheek. Mijn ex gaf destijds aan in het huis te willen blijven wonen en de kosten over te willen nemen. Op die basis heb ik de woning verlaten.

Inmiddels 2 jaar verder heb ik nog een jaar vol hypotheek meebetaald, woont hij officieel samen en start een gezin in betreffende woning.
Van zijn kant geen enkele intentie om met mij of de bank in gesprek te gaan om de mogelijkheden te onderzoeken of ik uitgeschreven kan worden van de hypotheek.
Let wel hij draagt al wel een jaar zorg voor de volledige hypotheek.

1) wat zijn mijn mogelijkheden om aktie tov bank of ex af te dwingen?
2) het feit dat mijn ex al een jaar zorg draagt voor de hypotheek, kan dat een evt verzoek tot uitschrijving van de hypotheek bij de bank versterken... is daar juridisch iets over te vinden?

Ik sta met mijn rug tegen de muur, woon niet in mijn eigen huis en kan geen huis kopen (ondanks goed inkomen).

Van belang is te weten, wat er in de echtscheidingsstukken hierover is opgenomen. Afhankelijk daarvan, kunt u een kort geding of een bodemprocedure starten om hem te verplichten zijn medewerking te geven aan ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid van de echtelijke woning. Als hij helemaal niets doet, kan ook de woning zelfs zonder zijn medewerking worden verkocht aan derden. U kunt meer lezen via deze link: echtscheidingswinkel.nl/echtscheiding
/boedelscheiding
/partner_weigert_medewerking_overdracht_woning/

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wbt wat er in echtscheidingsstukken is opgenomen inzake gezamenlijke woning en de medewerking van de partner.
Wij waren niet getrouwd, het is mijn 'ex', maar tot op heden bestaat het fiscaal partnerschap en samenlevingscontract nog.

Fiscaal partnerschap wordt nu, met terugwerkende kracht, opgezegd, samenlevingscontract wil ik opzeggen zodra ik meer info heb over mijn rechten cq plichten.

Hoe verhoudt dit zich tot uw eerdere antwoord?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag