Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn ex en ik zijn nu een jaar gescheiden.
We zijn gezamelijk overeengekomen met de verdeling dat ik de koopwoning krijg en hij het bedrijf. De woning heeft tot 1 januari jl. als onderpand gestaan voor het bedrijf. Welke inmiddels verkocht. Mijn ex wil een nieuw (horeca)bedrijf opstartten en inmiddels is de verbouwing in volle gang. Hij komt hiervoor wat middelen tekort en wil graag de woning weer als onderpand.
De woning staat nog op ons beider naam en het is ook niet mogelijk deze op mijn naam te zetten, gezien ik om economische redenen straks mijn baan kwijt ben. Op dit moment betalen we beide de hypotheek. Ex woont elders.
Mijn ex heeft wel toegezegd straks de woning te willen kopen. (de overwaarde komt dan mij toe) De bank had aangegeven dit aan het eind van het jaar te willen bekijken.
Mijn vraag is:
Stel het bedrijf loopt niet, gaat failliet. Ben ik daarvoor ook verantwoordelijk, of is het zo dat hij dit aangegaan is toen wij al gescheiden waren.
Hoe gaat het in dat geval dan met de woning?

Het is mondeling toegezegd dat hij het huis wil kopen aan het eind van het jaar, hoe kan hij dat het beste bevestigen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Als zijn bedrijf failliet gaat, bent u daarvoor niet aansprakelijk. Echter de curator kan wel het aandeel in de woning willen hebben met als gevolg dat er beslag kan worden gelegd. Dit kan tot gevolg hebben dat de woning gedwongen kan worden verkocht. De afspraken kunt u het beste schriftelijk vastleggen met beider handtekening eronder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag