Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn nu bijna drie jaar uit elkaar en bijna twee jaar gescheiden.
De rechter heeft de alimentatie voor zowel onze dochter als voor mij zelf bepaald.

Nu wil mijn ex man weten wat ik aan kindgebonden budget krijg ik ben vanaf 1 januari 2015 geen fiscaal partner meer waar door ik meer krijg dan de jaren er voor. Ik kreeg in 2013 en 2014 € 1.017 in 2015 wordt dat € 4.082 de alimentatie voor onze dochter is € 500.

Ben ik verplicht om mijn ex op de hoogte te houden wat ik aan kindgebonden budget en kinderbijslag krijg?

De hoogte van het kindgebonden budget is van belang bij berekening van de kinderalimentatie. Het kindgebonden budget strekt namelijk in mindering op de behoefte.

Het is relatief eenvoudig om de hoogte van het kindgebonden budget te bepalen. Dus ook zonder dat u die informatie verstrekt, is het voor uw ex-partner niet heel moeilijk om dat te schatten. En met die schatting kan hij vervolgens naar de rechter om een wijziging van de alimentatie te vragen.

Op zich bent u niet verplicht om informatie te geven over het kindgebonden budget. Niemand zal u verplichten om te reageren op zijn verzoek en op niet reageren staat geen sanctie. Het is op zich dus geen probleem om niet te reageren en af te wachten of hij naar de rechter zal gaan.

Als u mij inkomensgegevens verschaft, zou ik een indicatie kunnen geven van de gevolgen die dit voor de kinderalimentatie gaat hebben.

Als u nog vragen hebt, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag