Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn al 3 jaar uit elkaar en het samenlevingscontract is ongedaan verklaart, wanneer een van de partijen op een ander adres is in geschreven. Er is een alimentatie achterstand gelijk getrokken en bepaald door de rechter en ook uitspraak over gedaan. Deze is door mij en mijn vader betaald. In deze tussen tijd heeft mijn ex een relatie gehad van 2,5 jaar en daar is een dochter te wereld gebracht. In het jaar 25-06-2011 heb ik de alimentatie gehalveerd doordat ik mijn baan ben kwijt geraakt. Nu probeerd de sociale dienst die een uitkering verleent aan mijn ex een onderhoudsverplichting op te leggen naar mijn kinderen toe. Het is voor mij een zeer moeilijke kwestie het gaat wel om mijn 2 zoons die ik zie en kan ophalen wanneer het haar ( mijn ex ) het beste uitkomt. Volgens beschikking van de rechter zijn de kinderen elke weekend bij de vader, vanaf de datum wanneer deze beschikking de uitspraak is gedaan heeft ze zich daar nooit aangehouden. Het is tijd nu om mijn recht te halen vind ik, het zijn mij eigen vlees en bloed waar ik zielsveel van houd.

Geachte vragensteller, Wat is nu precies uw probleem? 1) Het feit dat de sociale dienst u laat betalen (de zogenaamde verhaalsbijdrage)? Als dat zo is dan moet u laten nagaan of dat bedrag redelijk is (zoals wij zeggen in overeenstemming met de wettelijke maatstaven). Als dit het probleem is dan kunt dit laten toetsen door een deskundige (een advocaat). 2) Is uw tweede probleem is de omgang, dan denk ik dat u uw ex moet laten weten dat u een omgang wil die wordt nagekomen zoals de rechter heeft bepaald. Als zij dat niet doet, moet u ook via een rechter vragen om nakoming van de omgang zoals de beschikking zegt. U moet daarvoor een kort geding starten met behulp van een advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nadat ik een afspraak te hebben gemaakt met een van mijn vertrouwenspersoon heb ik het volgende voorgelegd dat er nu maar eens nagekomen moet worden wat er door de rechter is vast gelegd.Het antwoord was "wat kunnen we dan gaan doen de rechter doet hier weinig aan; dit is niet te geloven dacht ik, u bent mijn advocaat en u weet hoe u moet handelen. Nu mijn vraag: als de wederpartij zich al niet 3 jaar aan de afspraak voldoet kunnen we haar dan beboeten voor deze aantal jaren en ook beboeten voor het niet weer nakomen van de vast gelegde afspraken volgens de uitspraak (beschikking) die door de rechter is uit gesproken. Zou graag wat meer inlichtingen willen hebben over deze situatie. En er is ook nog zeker meer wat ze mij heeft aan gedaan, maar daar wil ik het graag later over schrijven.


Als u drie jaar hebt 'stilgezeten', dus niet hebt gereageerd door een juridische actie te starten, dan zou het spoedeisende karakter wel eens zijn te komen vervallen. Het is namelijk een eis dat er een spoedeisend belang is. Alleen dan is een kort geding mogelijk. Een andere juridische actie kan zijn om in een gerechtelijke procedure wijziging van de regeling te vragen op grond van gewijzigde omstandigheden en een andersluidende regeling vragen. U kunt in beide gevallen een dwangsom vragen. U hebt het over een vertrouwenspersoon. Is dat een advocaat? Bent u niet tevreden over uw advocaat of u wil een andere mening, dan kunt u een second opinion bij een andere advocaat vragen. U kunt ook vragen aan uw advocaat of hij/zij op een andere manier naar de zaak genegen is te kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag