Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


mijn ex en ik hebben samen in 2006 een huis gekocht en op onze beide namen staan. zou ik dit nu over kunnen laten zetten op alleen zijn naam? of is dit niet mogelijk zonder uitkoping of zo

Natuurlijk kunt u in het kader van de scheiding het huis samen verdelen en de woning alleen aan uw ex doen toedelen (zeg maar: op zijn naam zetten). Vraag is wat gebeurt er met de eventuele overwaarde en wat gebeurt er met een eventuele hypothecaire lening? U kunt af zien van een eventuele overwaarde (zeg maar uitkoopsom) vraag is wel waarom u dit zou willen? Lastig op dit moment is verder de extra eisen die banken bij een verdeling eisen.
Voor een verdeling van een huis hebt u (net zoals bij het verkrijgen) een notaris nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Mijn advies: zoek overleg met de bank. Mogelijk willen zij afspreken dat u niet meer als schuldenaar geldt als het huis 100% naar uw man gaat. Zij houden dan het hypotheekrecht op het huis en u wordt niet op betaling aangesproken. Of een bank akkoord gaat hangt vaak af van de vraag of het risico dat de bank zijn geld krijgt veel groter wordt of niet.

Als de bank akkoord gaat resteert de vraag of er een overwaarde of onderwaarde is. Dat kan dan in de boedelverdeling worden meegenomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag