Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik hebben samen een zoon (2005). Toen hij geboren werd hebben we alles goed geregeld hij heeft ouderlijk gezag enz. In 2006 zijn we uit elkaar gegaan, en hebben alles goed geregeld, met alimentatie en omgangsregelingen.
Sinds begin 2008, heeft hij geen contact meer ons gezocht en vanaf die tijd betaald hij ook geen alimentatie meer. Nu is mijn vraag, welke rechten heb ik over wat betreft hem uit ouderlijk gezag zetten. Ik hoor graag van jullie, bedankt.

Om uw vraag te beoordelen, zou ik u graag de volgende vragen stellen:

Is er sinds 2008 geen enkel contact meer geweest tussen hem en de kinderen en tussen hem en u?

Beschikt u wel over zijn contactgegevens?

Hoe oud zijn de kinderen? (ik neem aan dat u in de tussentijd wel eens geconfronteerd bent met aanvraag van een ID bewijs, schoolkeuze, medische behandeling o.i.d.), heeft hij daarvoor wel toestemming verleend, of is dat allemaal buiten hem omgegaan?


Het criterium om hem 'uit het gezag te laten zetten' is dat de kinderen klem of verloren zullen raken tussen u en uw ex-partner, of het anderszins in het belang van de kinderen is dat het gezamenlijke gezag wordt beëindigd.

Als er al die jaren geen contact geweest is en u ook geen contact zou kunnen leggen als zijn toestemming nodig is, is het in het belang van de kinderen dat het gezamenlijk gezag wordt beëindigd. De rechter zal daar echter wel over moeten oordelen en die kijkt daar wel streng naar.

Kortom, afhankelijk van het antwoord op de voornoemde vragen, is het wellicht mogelijk om een verzoek tot beëindiging van het gezamenlijk gezag in te dienen. Als het inderdaad zo is dat er tussen 2008 en nu geen contact is geweest tussen vader en kinderen en vader en u, en u ook geen contact met hem kan leggen, zou ik met die onderbouwing een procedure bij de rechtbank in ieder geval wel aandurven.

Als u nog vragen hebt, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag