Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex betaald reeds 12 jaar kinderalimentatie voor mijn 15 jarige dochter. Het bedrag is onderling afgesproken en niet bekrachtigd door de rechter. Door faillisementsverklaring van zijn onderneming heeft hij zelf besloten dat hij nu nog maar de helft betaalt. Geven die jaren een bepaald recht om het bedrag alsnog te ontvangen of moet het op basis van de huidige situatie nu berekend worden door een advokaat en bekrachtigd worden?

Omdat nooit officieel de alimentatie is vastgesteld, kunt u niet de betaling van alimentatie afdwingen. U kunt het alsnog via de rechter laten vaststellen. De vraag is dan wel, in hoeverre u daarmee iets zult opschieten. Als uw ex thans leeft van bijstand, dan heeft hij geen draagkracht om alimentatie te betalen en dan zal het alimentatie bedrag op nihil worden vastgesteld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij heeft geen bijstand, heeft nog een goed inkomen en een huis van 850.000 euro waarvan hij de hypotheek gewoon betaald. Ik heb zelf een inkomen van €500 p.m.. moet ik zelf de advokaat betalen>


Een procedure met advocaat kost in uw geval weinig (minder dan 200,-), omdat u zeer waarschijnlijk subsidie hiervoor krijgt. Ik raad u aan het bedrag te laten vaststellen via de rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel, dan durf ik de stap te zetten een advokaat in de arm te nemen.


Succes! Kijk voor de subsidie mogelijkheden op www.rvr.org

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag