Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
School is nooit met een pestprotocol gekomen of is er heel erg serieus mee omgegaan.Vanmorgen zijn wij dus op een andere school gaan kijken, ik werd teruggebeld dat ze niet aangenomen wordt omdat de huidige basischool dit niet goedkeurt. Ze willen na 1,5 jaar nu toch met het pestprotocol beginnen. Op zijn vroegst mag ze pas na kerst overstappen. Mijn dochter is zeer verdrietig en baalt dat ze niet weg mag. Ze loopt elke pauze alleen en is zeer ongelukkig, slaapt slecht en ziet zo bleek als een vaatdoek. Wat zijn de rechten van ouders als het gaat om wie de beslissing van schoolwissel mag maken??
Wat een verdrietig verhaal en vreselijk voor uw dochter. Uit eigen ervaring weet ik dat dit onaanvaardbaar is en u hoeft hier geen genoegen mee te nemen.
Ik raad u aan om direct stappen te ondernemen, opdat uw dochter na de herfstvakantie elders een nieuwe en hopelijk gelukkigere start kan maken. Ik geef u enkele tips:
(1) Neem een assertieve kennis, professional of vertrouwenspersoon mee naar alle overleggen die u de komende tijd gaat voeren. Dat is uitermate praktisch als u zelf niet zo'n vlotte babbel heeft, misschien dichtklapt als u te emotioneel wordt, u niet afgepoeierd wil worden en om uw doelen goed in de gaten te houden.
(2) Maak notities van wat u wilt bespreken ('boodschappenlijstje'), neem dit mee als u overleg voert en houdt 'em paraat (ook aan de telefoon).
(3) Schrijf nog tijdens een (telefoon)gesprek op:
- met wie u heeft gesproken,
- functie van die persoon,
- diens rechtstreeks nummer en
- wát u heeft afgesproken. Dan vergeet u nooit meer iets.
(4) Neem contact op met de leerplicht ambtenaar van uw gemeente en leg uw probleem voor. Vraag wat de gemeente voor u kan betekenen.
(5) In alle gesprekken benadrukt u dat er sprake is van een noodsituatie, waarin het welzijn en de gezondheid van uw dochter op het spel staat. Tijd om nog eens uitgebreid te gaan vergaderen, na te denken over wat het beste is, enz. is er nu (na 1,5 jaar) niet meer. U wilt actie en wel vóór de herfstvakantie. Zo houdt u druk op de ketel.
(6) Bedenk dat het om úw kind gaat en dat u dus als beste weet wat goed is voor uw kind. Maak u niet afhankelijk van de 'wijsheid' van anderen.
(7) Lukt het allemaal niet, vraag dan hulp.
Ik wens u veel succes en het beste voor uw dochter.