Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter van 19 die bij haar moeder woont, verstrekt nooit informatie over haar scholing e.d. Via haar broer ben ik er nu achter gekomen dat ze haar studie niet mag voortzetten en dat ze haar sport, (waar mijn voortgezette onderhoudsplicht mede op gebaseerd is), maanden geleden heeft opgezegd. Om mij te dwingen tot betalen heeft ze LBIO ingeschakeld, nadat ik de helft van haar studiefinanciering in 2011 had afgetrokken. LBIO zegt dat alleen een rechter het bedrag mag verlagen. In het convenant staat dat dit ook onderling geregeld mag worden, wat ik dus gedaan heb. Maar door de "vergeetachtigheid "van mijn dochter wordt ik al maanden bestookt met brieven van LBIO. Is naar de rechter gaan de enige oplossing en mag ik als vader verwachten dat ze zich niet alleen inschrijft bij een hogere school, maar ook haar best doet ? Want ze werkt ook soms en volgens mij is dat niet te combineren met een studie. Ik heb altijd gezegd dat ik wil betalen, maar wél het bedrag waar ze recht op heeft. Waar heeft ze eigenlijk recht op? En belangrijker, wat is mijn recht?

Hallo,

Naar de rechter gaan lijkt met de feiten die u opnoemt inderdaad de enige oplossing. Als uw bijdrage destijds werd gebaseerd op feiten die nu niet meer van toepassing zijn kunt u de rechter vragen de bijdrage te verlagen.Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor je reactie. Ik heb mijn dochter nog 1 maal schriftelijk benaderd en gevraagd of ze een redelijke bijdrage wil overwegen, want de gang naar de rechter betekent dat de verstoorde verstandhouding definitief wordt. Maar ik zie geen andere mogelijkheid en hoopte eigenlijk dat deze er wel was.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag