Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn dochter kon zondag naar een studentenkamer komen kijken die ze tijdelijk mocht huren van een particulier. Op dinsdag kreeg ze een voorbeeld huurcontract per email en moest ze beslissen door een borg te betalen (huur voor rest v/d maand en een maand borg, samen 500€). Ze heeft betaald maar de dag erna, waarop de huur in zou gaan kreeg ze een kamer aangeboden voor onbeperkte tijd van de studentenhuisvesting .

Aangezien ze het contract nog niet had kunnen ondertekenen en liever in de permanente kamer ging heeft ze afgezien van het tekenen van het contract met de particulier.

Die zegt echter dat er een mondelinge overeenkomst is (zie de betaling van de borg) en ze zich aan een maand opzegtermijn moet houden.

Nu weet ik wat er geldt m.b.t. mondelinge afspraken, maar is het niet vreemd dat een 18 jarige min of meer wordt gedwongen snel te betalen en vervolgens door de kapitaalkrachtige verhuurder in een jurische tang wordt gehouden? Je zou zeggen dat die binnen een paar uur wel een andere student in die kamer zou kunnen krijgen.

Echter, wat is een rechtsgeldigheid van een "mondelinge" afspraak wanneer zo snel besloten moet worden?

Wat de verhuurder stelt klopt , u zou nog ertegen over kunnen stellen dat verhuurder zich ongerechtvaardigd verrijkt als hij de kamer direct opnieuw aan een ander verhuurt immers dan is het borgbedrag niet gelijk aan de schade , die op 0 staat. Ik wil er wat wat aan doen, bijvoorbeeld het versturen van een legal email of korte brief.Maar zeg direct dat het ook lastig is een geldbedrag dat al bij de ander ligt terug te ontvangen, Vanwege de vele andere potentiele huurders is het niet vreemd dat er snel besloten moet worden, maar is het wel onredelijk dat verhuurder het geld houdt. Stelt u zich eens voor dat hij dat ook met drie andere spijtoptanten doet?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag