Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn dochter is door haar ex-vriend aangeklaagd en opgepakt door de politie ivm huisvredebreuk .
Het huurcontract was op die dag echter nog niet door haar beƫindigd.
Is er dan toch sprake van huisvredebreuk en is aangifte dan gegrond?
Hierdoor kan mijn dochter geen 'bewijs van goed gedrag ' krijgen voor haar stewardess -opleiding ...
Dank u hartelijk !

Of er sprake is van huisvredebreuk is niet helemaal afhankelijk van de datum in een huurcontract. Krakers (die geen huurovereenkomst hebben) hebben ook huisvrede. Een gast in een hotel bijvoorbeeld ook. Het hangt dus af van de omstandigheden van het geval of er daadwerkelijk sprake is van huisvrede.
Daarnaast is het de vraag of deze huisvrede is " verbroken". Een onwelkom persoon pleegt niet meteen huisvredebreuk als hij/zij ongevraagd bij een ander binnenloopt.
Het is verstandig dat uw dochter zo snel mogelijk met een advocaat spreekt over deze zaak. Een advocaat kan in een vroeg stadium proberen vervolging te voorkomen (bijvoorbeeld aansturen op mediation of een voorwaardelijk sepot). Bovendien is het ook maar de vraag of uw dochter wel echt strafbare huisvredebreuk heeft gepleegd en of dit bewezen kan worden (een enkele aangifte is immers niet voldoende). Voor het bewijs is het belangrijk dat uw dochter een advocaat voor en tijdens het verhoor in de arm neemt, zodat ze niet zichzelf niet tijdens het verhoor (onnodig) belast.

Indien uw dochter toch veroordeeld wordt, betekent dit niet dat zij automatisch geen VOG meer krijgt voor haar toekomstige baan of opleiding. Op de website van dienst Justis staat veel informatie over de zogenaamde screeningsprofielen. Deze profielen zijn erg belangrijk. Zo is het voor een taxichauffeur wel een probleem als hij veroordeeld is voor rijden onder invloed, een lichte mishandeling in de kroeg 5 jaar geleden maakt dan weer minder uit.

Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact met mij opnemen. Wij kunnen uw dochter ook bijstaan in haar zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag