Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter is 21 me zoon 11 nu wil mijn ex de alimentatie halveren omdat zij 21 is we hebben 7jaar geleden het bedrag zelf bepaalt de indexering heeft hij ook nooit betaals zoals ook geen partneralimrntatie zijn inkomen is redelijk hoog terwijl ik afgekeurd ben vanuit partime baan hij heeft min 3800 netto ik 925 per maand is 400 alimentatie dan redelijk voor een kind en kan ik de partner alimentatie nog laten uitbetalen met terug werkende kracht

Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht partneralimentatie te vragen. De rechtbank gaat daarin eigenlijk nooit mee. Wel is het mogelijk om niet betaalde indexering over de afgelopen jaren alsnog op te eisen (ten minste de afgelopen 3 jaar).

Daarnaast is het mogelijk om een wijziging van de alimentatie te vragen, omdat uw ex-partner nu wellicht meer kinderalimentatie kan betalen voor uw minderjarige kind. De situatie zal nu immers heel anders zijn dan zeven jaar geleden. Het is aan te raden om een advocaat te vragen om een berekening voor u te maken voor de kinderalimentatie, om te kijken of een verzoek tot wijziging zin heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag