Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter heeft 2 jaar geleden de stap gezet om te emigreren naar haar partner in Engeland.
Hun woonsituatie is schrijnend en mijn dochter wil terug naar Nederland. Ze is ziek van heimwee en we zijn nu op zoek naar een oplossing.
Ze kan, samen met haar partner en (vanaf november) baby bij ons in huis kunnen wonen, maar ook dit is geen ideale oplossing,
Ze hebben geen inkomen en wij hebben AOW en een klein pensioen. Kunnen zij aanspraak maken op een kleine uitkering tot mijn schoonzoon werk heeft gevonden. En zou ik mijn woonpas aan mijn dochter door kunnen geven, zodat ze weer een plekje voor haar en haar gezin kan krijgen.
M.a.w. Kunt u mij vertellen hoe en wat we moeten ondernemen om ze op de rails te krijgen.

Het VK is onderdeel van Europa (ondanks dat zij geen Euro hebben) waardoor personen uit een dergelijk EUland zich vrij in NL kunnen vestigen. Dat zal geen probleem zijn. Uw dochter kan uiteraard zonderweer remigreren. Wellicht zal uw dochter wel korte tijd zich bij u moeten inschrijven om voor ene uitkering en andere voorzieningen in aanmerking te komen. Daarvoor moet zij immers een geldig GBA adres hebben. Het beste kunt u naar uw woningbouwvereniging bellen om navraag te doen over de overdraagbaarheid van uw woonpas, dat zal per vereniging verschillen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag