Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter (11) is lid van een hockeyclub maar ze wil graag overstappen naar een andere hockeyclub omdat ze het helemaal niet naar haar zin heeft. Nu betaal ik de contributie altijd per kwartaal. Toen ze 4 jaar geleden lid werd kon je opzeggen voor betaling van het volgende kwartaal. Inmiddels hebben zij op hun website gezet dat dit niet meer kan en dat contribune wel elk kwartaal wordt betaald maar dat opzeggen alleen mogelijk is per seizoen.
Ik wil dat graag verifiëren in de statuten maar de hockeyclub heeft deze niet op hun website gezet en de kvk geeft aan dat ze bij hen niet zijn gedeponeerd. Ik heb ze opgevraagd bij het bestuur maar daar heb ik tot op heden nog geen reactie van ontvangen (2 weken) geleden.
Zijn er meer mogelijkheden om aan de statuten te komen? Of die ik door te betalen vanwege de berichtgeving op de website?

Volgens lid 6 van artikel 35 van boek 2 BW moeten de statuten zijn te raadplegen op de website van de vereniging. Ook moeten statutenwijziging die een beperking inhouden bekend worden gemaakt en daarna mogen leden opzeggen.

De vereniging draagt er zorg voor dat leden de voor opzegging van het lidmaatschap noodzakelijke informatie eenvoudig kunnen raadplegen. De informatie wordt in ieder geval opvallend vermeld op de hoofdpagina van de website en op bladzijde 1, 2 of 3 van het ledenblad, indien een vereniging gebruik maakt van deze communicatiemiddelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Ik heb naar aanleiding van uw tekst te horen gekregen dat de hockeyclub een uitzondering wil maken. De statuten heb ik nooit ontvangen. Waarom die uitzondering dan wordt verleend weet ik niet, maar de opzegging heb ik in ieder geval door kunnen zetten.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag