Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn derde contract loopt eind dit jaar af, zonder onderbreking.
mijn vraag : is de werkgever verplicht mij een vast dienstverband aan te bieden

ja, als de werkgever een nieuw contract aanbiedt wel. Tenzij er een cao van toepassing is die meer dan 3 tijdelijke contracten mogelijk maakt.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Uw werkgever is niet verplicht u een nieuwe overeenkomst aan te bieden. Maar als hij u stilzwijgend door laat werken, bent u in vaste dienst (tenzij een cao anders bepaalt). En als hij u een nieuwe overeenkomst aanbiedt zou dat een overeenkomst voor onbepaalde tijd moeten zijn (ook weer tenzij een cao anders bepaalt).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

het bedrijf heeft geen cao


Dan geldt dat een 4e contract een vast contract betekent. Ook als er geen schriftelijk contract wordt aangeboden en u gewoon doorwerkt nadat uw derde contract is afgelopen.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

heb een maand loon moet het contract dan een maand van te voren worden opgezegd, doet de baas het niet is het dan een vast contract


Een tijdelijk contract eindigt van rechtswege. Dat betekent dat de werkgever niet 1 maand van te voren hoeft op te zeggen. Dus als uw werkgever niet laat weten dat het contract eindigt en u op de laatste dag laat weten dat het contract niet wordt voortgezet, dan is er geen vast contract.
Ter informatie: uw werkgever kan u 3 maanden en 1 dag na het aflopen van uw tijdelijke contract weer een tijdelijk contract aanbieden. doet hij dat eerder en u gaat werken dan is er wel een vast contract.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag