Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buurvrouw wil al ruim 3 jaar haar woning aan mij overdoen. Zelf heb ik ruim 10 jaar geleden de woning van mijn ouders gekocht. Het gaat dus voor mij om een tweede woning, beide woningen worden bewoond door mijn ouders en de tweede woning door mijn buurvrouw ( 90 jaar). Zij wil meer financiƫle vrijheid en heeft alleen een zus op leeftijd, in Amerika als erfgenaam.
Omdat ik al een hypotheek heb op de eerste woning bekijken we nu of huurkoop een optie zou kunnen zijn.
Maar wat als de nu nog zeer gezonde buurvrouw over hopelijk lange tijd komt te overlijden en ik ben enkel economisch eigenaar maar heb dan wel al waarschijnlijk veel geld betaald conform de afspraken in de mogelijk toekomstige huurkoopovereenkomst?
Het is mijn de buurvrouw die het heel graag wil regelen. Verder heeft de buurvrouw een aflossingsvrije hypotheek bij de rabobank op de woning. Om deze eventueel voor haar af te lossen naast de huurkoopovereenkomst bedragen zou voor mij geen probleem zijn. Het gaat dus eigenlijk om 2 vragen. 1 wat met een huurkoopovereenkomst als economisch eigenaar bij overlijden van de huurkoopverkoper en 2 kan de Bank weigeren of kan ik de aflossingen voor de buurvrouw voldoen als economisch eigenaar tot ik juridisch eigenaar zou kunnen worden?

Ik kijk met veel belangstelling uit naar uw reactie.
Met vriendelijke groet,
A.K.

U en de andere partij moet de situatie regelen dat de betaling nog niet in zijn geheel is gedaan ( van huurkoop) op het moment overlijden buurvrouw. U moet zich daartegen verzekeren , of uw buurvrouw moet het regelen via het erfrecht. ( lasten en makingen). De bank mag gemotiveerd weigeren maar zal u ook kunnen inlichten over afdekking van risico, s.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag