Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buren willen een schuur bouwen over de volle breedte van de tuin. De tuin is ca. 23 meter diep 5 meter breed. Aan het huis is al een aanbouw gebouwd van ca. 2 meter over de volle breedte van 5 meter. De schuur wil men op ca. 2 meter vanaf het eind van de tuin bouwen. Schuur ca. 5 meter breed en 5 meter lang en een raam aan mijn kant van de tuin. Nu heb ik mooi uitzicht over de landerijen en molens.
Ik wil graag weten:
1. Mag je dit zomaar bouwen.
2. Moet het nog op een bepaalde afstand van de erf grens gebouwd worden?
3. Een raam aan mijn kant mag dat.
4. Wat mag de maximale hoogte zijn?

Om uw vraag precies te kunnen beantwoorden zou ik moeten weten waar u woont. Via ruimtelijkeplannen.nl kunt ook zelf het geldende bestemmingsplan opvragen en de bouwregels / bouwmogelijkheden die gelden voor het perceel van uw buren.

In het algemeen kan ik wel zeggen dat er bijna nooit zonder toestemming van de andere buren tot op de erfgrens gebouwd mag worden (behoudens uitbouwen), maar dat meestal een "vrije zone" van 1 a 2 meter moet worden aangehouden. Een en ander afhankelijk van de bepalingen in het bestemmingsplan.

Een raam op de erfgrens (of binnen twee meter daarvan) met inkijk in uw tuin is niet toegestaan op basis van het burenrecht uit het burgerlijk wetboek.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het antwoord hierboven:
Houdt u de gemeentelijke bekendmakingen in de gaten. Indien een vergunning afgegeven moet worden, dan zal deze bekend worden gemaakt, zodat u eventueel bezwaar kunt maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag