Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buren hebben sinds een paar maanden een nieuwe schutting geplaatst. het is een schutting die onze achtertuin scheidt van die van de buren.
het betreft een rijtjes woning.

De schutting die geplaatst is, schermt niet goed af en er kan doorheen gekeken worden door de te ruime afstand tussen de latten van de schutting. Hierdoor hebben wij geen privacy aangezien er bij ons naar binnen kan worden gekeken. zij hebben wel gevraagd of er een nieuwe schutting geplaats mag worden, maar ik ben nooit akkoord gegaan met deze schutting. Ik heb ook geen plan van mijn buren gezien waarin hij beschrijft wat hij wil gaan plaatsten. Nu wil ik graag weten wat mijn rechten en plichten zijn. ben ik nu zelf verantwoordelijk voor een nieuwe schutting die wel goed af dicht of kan ik van mijn buren verwachten een andere schutting te plaatsen waar ik wel mee akkoord ben?

Staat de schutting op de erfgrens, zo ja dan moet dit in onderling overleg worden geregeld en ook de kosten gedeeld. Heeft u aangegeven dat u deze schutting niet geschikt vond, of hebben ze u daarin niet geinformeerd?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag