Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


mijn buren hebben een terrasoverkapping gebouwd van 4 bij 6 meter he hoogte daarvan is 3 meter. het terras is verhoogd met 40 cm waardoor ze nu constant bij ons in de tuin kijken dus weg privacy mag dit zomaar

Legt u eens uit hoe het kan dat zij dan in uw tuin kijken, is dat een horizontale of verticale benadering. Woont u naast elkaar en is er geen erfasfscheiding?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

er staat een schutting tussen van 180 maar het terras wat ze aangelegd hebben is 40cm hoger gelegd waardoor er dan nog geen 150cm aan afscheiding over blijft zodat zij er overheen kijken als ze daar op staan maar ook zo de kamer in kijken . ik heb totaal geen privacy meer.


Dat kan onrechtmatige burenhinder opleveren maar moet onderzocht worden wat u zou kunnen afdwingen in dit geval.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb het al bij de woningbouw aangegeven dat ik dit niet prettig vind maar zij geven aan hier niets aan te doen, het geeft een onbehaaglijk gevoel ook omdat ik al meerdere malen met de dood ben bedreigd door deze mensen en daarvan ook aangifte heb gedaan. wat kan ik verder nog doen.


Zulke geluiden opnemen en een klein dossier aanleggen wat betreft het gedrag van deze mensen en dan later uw verhuurder aanspreken op vermindering van genot door gebreken aan het gehuurde waaronder ook valt de overlast van andere huurders.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Daar ben ik al 5 jaar mee bezig ,heb zelfs de huurderscommissie ingeschakeld ook zij doen hier niets aan, zij vonden de klachten ongegrond. Die overkapping mag niet volgend de eigen regels van de woonbron die overtreden ze zelf door dit maar door te laten gaan. ik maak geluid opnames, en heb zelfs een opnamen hoe zij tekeer gaan tegen ons als we gewoon buiten zitten en vragen of het gegil van de kinderen wat zachter kan , dan komen ze bijna over de schutting heen en de woonbron zegt dan (jullie mogen elkaar gewoon niet daar moet je maar mee om leren gaan) ik ben ten einde raad en ons woongenot is ver te zoeken, we leven constant in angst . vooral als de vriend van mevrouw aanwezig is die daar helemaal niet woont en ons ook bedreigd .


Dergelijke overlast valt in de categorie gebrek aan het gehuurde waarvoor de verhuurder verantwoordelijk is, zeker als zij niet afdoende proberen de klachten op te lossen. U kunt dan uiteindelijk als er verzuim optreedt een huurprijsvermindering toepassen. Wat ik wel opmerkelijk vind is dat ook de huurcommissie de klacht niet gegrond achtte. Misschien is dat nu anders. U kunt nu daar ook een klacht indienen over het gedrag van uw verhuurder, de klacht houdt dan in dat deze onvoldoende inspant de zaak voor u op te lossen . ( dit even los van de gebrekenregeling in het huurrecht)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag