Stel vraag

Particulier


mijn Boliviaanse schoondochter heeft 4jaar geleden gebruik gemaakt van de SEH in het Ruwaard v Puttenzh in Spijkenisse. de rekening is rechtstreeks naar Bolivia gestuurd. Echter nooit aangekomen. nu naa 4jaar eist men een betaling Zij kan deze niet terugvorderen van de verz om dat deze failliet is. Bij bezoek SEH heeft zij alle benodigde papieren overlegd. Zij was dus verzekerd. Op dit moment woont zij in Nederland echter zonder baan en uitkering. Het bedrag 316 euro is voor haar niet te betalen. Wat kunt u ons adviseren.?

Leen uw schoondochter het bedrag en voorkom dat ze verder in de problemen komt. De rekening gaat met incassokosten alleen maar verder oplopen. Een andere oplossing is, is dat zij netjes contact opneemt met het ziekenhuis en vraagt om een kwijtschelding of een afbetalingsregeling. De kop in het zand steken lost in ieder geval niets op als zij haar inmiddels weer hebben opgespoord.


Juridisch is er geen enkele reden dat het ziekenhuis de kosten niet bij haar in rekening zou mogen brengen. Een ziekenhuis mag geen hulp weigeren aan iemand die dat nodig heeft op de SEH maar de rekening moet worden betaald. Als uw schoondochter nu weer in Nederland is, loopt zij zeer grote risico's als dat onverzekerd is. €316 is niet veel voor een ziekenhuisrekening, een operatie kost vele malen meer. Maar ik neem aan dat uw schoondochter hier kan zijn omdat uw zoon garant voor haar staat. Is dat niet zo en verblijft zij hier illegaal dan is dat met alle risico's van dien. Het zou in ieder geval wel netjes zijn als uw zoon de rekening voor haar betaalde. U vindt het neem ik aan ook niet acceptabel als u voor iemand werk verricht, ook als dat een spoedklus is en die betaalt niet?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag