Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn boekhouder is plotseling overleden

Mijn boekhouder is plotseling overleden. Hij werkte alleen en had geen compagnon. Nu heb ik als zelfstandig ondernemer geen administratie van de afgelopen 3 jaren en mis ik cruciale belastingaangiftes. Voor het jaar 2019 heb ik onlangs een flinke beschikking ontvangen waar ik bezwaar voor heb aangetekend en de situatie heb voorgelegd. Ik heb de situatie ook telefonisch gemeld bij de Belastingdienst. Kan ik hier verder nog iets aan doen?
Inmiddels loopt het huurcontract van mijn woning tot einde van deze maand, waar ik dringend op zoek ben naar een nieuwe woning. Ik verdien ruim voldoende voor aangeboden (huur) woningen maar ze vragen overal mijn laatste 3 jaarcijfers. Is er nog iets waar ik niet aan heb gedacht? Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Wellicht was uw overleden boekhouder aangesloten bij een beroepsvereniging? U zou daar dan te rade kunnen gaan of men een oplossing heeft. Wellicht dat een andere aangesloten boekhouder de opdracht kan overnemen en/of u uw boekhouding kunt terug krijgen. Ook zou u kunnen informeren bij eventuele nabestaanden. U zou uw boekhouding moeten kunnen ophalen en elders moeten kunnen onderbrengen. U moet idd de eventuele bezwaar- en/of beroepstermijnen in de gaten houden en zo nodig namens u tijdig bezwaar laten maken (door een nieuwe boekhouder of adviseur).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag