Politie, Justitie
Particulier
Dat hangt er van af. Als u denkt dat u het oneens bent met het gemeten alcoholademgehalte dan kan het zinvol zijn. Een advocaat kan u natuurlijk wel adviseren en de zaak beoordelen.
Reactie van de vraagsteller
Ik heb gehoord dat je bij een hoog alcholpromilage (620 Ugl) na 2 uur weer moet blazen. Is dit waar. Ik moet een alcoholslot laten plaatsen en op 11 maart voorkomen. Als ik overal aan voldoen volgen er geen sancties en zal ik niet naar de rechter hoeven.
Wij rijden een auto van 13 jaar oud. Als onze auto toch onverhoopt op is, stuk is, moet ik dan toch in een eventuele andere auto weer een alcoholslot laten bouwen, als ik al geld zou hebben voor een nieuwe auto.
Kan ik niet een nieuwe auto kopen zit ik dan meteen aan de 5 jaar rijontzegging, waar ik ook aan zal zitten als ik niet mee werk aan het alcoholslot programma.
De kosten van het slot zijn tussen de € 3500.00 en € 4000.00. Krijg ik nu ook nog een boete? Ik ben volgens schrijven van het CVOM mijn rijbewijs al een half jaar kwijt.
Kunt u mij wat duidelijkheid verschaffen
Bij voorbaat mijn hartelijke dank
Met vriendelijke groet
Het alcoholslotprogramma staat los van een strafrechtelijke beoordeling (geldboete, gevangenisstraf of ontzegging van de rijbevoegdheid). Het alcoholslotprogramma is een bestuursrechtelijke maatregel en wordt opgelegd door het CBR. Die twee 'trajecten' staan dus los van elkaar.
Reactie van de vraagsteller
Beste meneer Crawfurd
Hoe kan dit los staan van elkaar? In principe weet het CBR mij övertreding" toch door bericht van de politie. Mijn andere vraag of het waar is dat je na 2 uur nogmaals moet blazen is dat waar?
Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet
Het eerste is gewoon omdat het twee verschillende procedures zijn. Het betreft en een strafzaak en een bestuursrechtzaak. Wat mij bekend is over het blazen is dat u na 20 minuten moet blazen na het eerste contact op straat.