Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn advocaat rekent ineens een hoger uurtarief

Om een ingewikkelde erfenis in Turkije goed af te wikkelen heb ik in 2017 een advocaat in de arm genomen. Tijdens het eerste gesprek hebben we een uurtarief van € 100,00 afgesproken. Dit uurtarief is tot de laatste factuur gehanteerd maar bij de laatste factuur wordt ineens € 150,00 gehanteerd.
Mag dit zomaar, zonder overleg?

Heel eenvoudig: nee, dit mag niet. U bent immers een uurtarief overeengekomen met de advocaat. Als het goed is staan de afspraken met uw advocaat op papier. U kunt aan de advocaat vragen waarom er ineens een hoger uurtarief gerekend wordt. Wellicht betreft het een misverstand.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste heer Penning,

Dank u voor uw antwoord, hier het vervolg:
Zojuist de advocaat gesproken en hij is van mening dat het vermelden van € 150 op de specificatie/factuur voldoende is om een tariefswijziging door te voeren. Ik ben van mening en heb hem verteld dat hij mij hierover eerst schriftelijk moet berichten dit voornemens te zijn zodat ik ik kan beslissen hier wel of niet mee akkoord te gaan.
Dit is toch niet de manier waarop dit zou moeten gaan? Voor mij is het zo klaar als een klontje maar de advocaat gaat maandag zijn mening kenbaar maken.... Hebt u nog advies voor mij? Alvast veel dank!


Wacht even tot hij maandag zijn mening aan u stuurt. Laat het mij dan even weten via een privé bericht. Dan kan ik even met u meekijken. Uiteraard gratis en vrijblijvend.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag