Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn achterburen hebben een coniferenhaag geplaatst op 50 cm. van de erfafscheiding. Wij hebben, oor het plaatsen, al doorgegeven dat we het niet fijn vonden als de haag te hoog werd.
Ze zeiden dat de haag ongeveer een halve meter boven de schutting uit zou komen.
Ze willen nl. privacy in hun tuin.Wij mogen niet in hun tuin kunnen kijken vanuit het slaapkamerraam. Als ik nu uit het raam kijk zie ik hun hele huis niet meer De haag is nu al 3 meter hoger dan de schutting. Ze zouden de haag vorig jaar september laten snoeien maar dat is nog steeds niet gebeurd. De haag grenst aan 3 tuinen aan onze kant van de straat. Alle bewoners klagen over de hoogte en dichtheid van de haag. Aan onze kant steekt de haag op sommige plaatsen 80 centimeter over de schutting. Ik weet dat we overhangende takken zelf mogen snoeien. Moeten we dan ook het snoeiafval zelf naar het milieupark brengen of moeten zij dat doen? Aangezien onze tuin maar 8 meter diep is kan ik de lucht bijna niet meer zien vanuit de woonkamer en keuken. Ook mis ik een hoop zonlicht.
Ik kan nergens het antwoord vinden of een rij coniferen nu onder bomen of een haag valt en hoe hoog deze mogen worden. Kunt u ons helpen?

In artikel 5:42 van het Burgerlijk Wetboek, waaraan u refereert, staat vermeld dat wanneer een plaatselijke verordening regels geeft, die regels gelden boven het wetsartikel. U zult dus als eerste de plaatselijke bomenverordening in uw gemeente moeten raadplegen. Het kan zijn dat daarin is gedefinieerd wanneer iets een boom is en wanneer niet. Bovendien staat daarin welke afstanden gelden in afwijking van art. 5:42 BW.
Staat er niets in de plaatselijke verordening, dan is het aan de rechter om te bepalen of de conifeer een boom is of niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag