Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mij zaak is failliet gegaan en nu worden mijn vrouw en ik hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de krediet verstrekking van de bank, wat is de beste weg om nu handelen.

Deze vraag is zo niet te beantwoorden. Zo maakt het verschil of u wel of niet in gemeenschap van goederen gehuwd bent of op huwelijkse voorwaarden, In dat laatste geval is de kans klein dat uw partner kan worden aangesproken. Mocht de kredietverstrekking betrekking hebben op een persoonlijke lening en dus geen zakelijke lening dan ligt het ook weer anders. Het beste kunt u contact opnemen met een advocaat, zeker als het om een hoog bedrag gaat, om de zaak te laten beoordelen. Zelf neem ik geen zaken in behandeling.

Beoordeel dit antwoord:

Gezien de vraagstelling mis ik de informatie die nodig is om een exact antwoord te geven. Ik ga er van uit dat een borgstelling is afgegeven aan de bank in het kader van kredietverstrekking door de bank aan de gefailleerde onderneming (BV). Als het een eenmanszaak of een VOF was bent u uit die hoofde sowieso aansprakelijk.
Dit is iets om heel exact met een advocaat door te lopen. Zelf spreek ik soms af een uurtje te kijken tegen directe betaling van € 215,- plus BTW. Als er dan vervolgstappen moeten worden gezet, bespreken we dat ter plekke.
Het antwoord kan heel erg verschillen afhankelijk van wat u op tafel heeft liggen:
* afkoop schuld;
* afwijzen aansprakelijkheid & vernietigen borgstelling namens echtgenote;
* weerleggen door bank gestelde feiten;
* treffen betalingsregeling.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag