Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Middag,

Nu 5 weken thuis, overspannen.
Zie terugkeer naar werkgever eigenlijk niet zitten.
Wat zijn mijn opties?

Kan ik een beƫindiging met wederzijdse goedkeuring voorstellen op initiatief werkgever? Moet ik me dan eerst beter melden? IS er dan sprake van een benadelingshandeling? Is mijn recht op WW dan wel veilig?
In vaststellingsovereenkomst vrijstelling van werk voorstellen t/m duur opzegtermijn?

Graag uw reactie.

Hartelijk dank!

U kunt in overleg met uw werkgever komen tot een beƫindiging met wederzijds goedvinden. Er zal dan een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld met daarin de gemaakte afspraken. Daarin kunt u bepaalde zaken opnemen zoals verwijtbaarheid van werkloosheid, vrijstelling van werk, transitievergoeding etc. U zult dan ook beter moeten zijn om de overeenkomst te tekenen omdat het niet aan te raden is dat u ziek uit dienst gaat. Ik raad u aan deze vaststellingsovereenkomst te laten checken door een jurist. Ik kan u daarbij kosteloos helpen. Neemt u daartoe direct en vrijblijvend contact met mij op. Klikt u daartoe op de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Het is van belang dat u door de mededeling dat u met wederzijds goedvinden uit elkaar zou willen gaan uw recht op een transitievergoeding en een ww-uitkering niet verspeelt. Vandaar dat het van belang is om een jurist in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag