Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Meubel aankoop annuleren?

De meubelwinkel kon niet leveren na aanbetaling. Nu na een lange tijd willen ze alsnog leveren, maar ik wil van de aankoop af. Kan dat?

Het antwoord op uw vraag hangt af van de specifieke omstandigheden rondom uw aankoop en de gemaakte afspraken. In het algemeen geldt dat als een verkoper niet kan voldoen aan de leveringsverplichting binnen een overeengekomen termijn, u de mogelijkheid heeft om de overeenkomst te annuleren.

Belangrijk hierbij is of er een fatale termijn is overeengekomen. Dit betekent dat de meubels vóór een specifieke datum geleverd moesten worden. Als die datum is overschreden en u hebt de verkoper in gebreke gesteld (een officiële waarschuwing gegeven dat hij de afspraak niet is nagekomen), dan heeft u het recht om de overeenkomst te ontbinden.

Als er geen fatale termijn is overeengekomen, dan zou de winkel in principe een 'redelijke' termijn moeten krijgen om alsnog de levering te voltooien. Wat redelijk is, hangt af van de omstandigheden.

In uw specifieke situatie, waarbij u eigenlijk geen interesse meer hebt in de meubels, zou het raadzaam kunnen zijn om de winkel te laten weten dat u de overeenkomst wilt ontbinden vanwege het feit dat ze niet binnen de afgesproken termijn hebben geleverd. Het zou aan te raden zijn om dit schriftelijk te doen en om een bewijs van deze communicatie te bewaren.

Het is altijd verstandig om juridisch advies in te winnen alvorens een dergelijke actie te ondernemen. Dit is een complex gebied van het recht en de specifieke details van uw situatie kunnen de uitkomst beïnvloeden. Dit oriënterende advies kan u een richting geven naar welke stappen u kan nemen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag