Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Met mijn ex heb ik een doorlopend krediet, wij zijn beide hoofdelijk aansprakelijk. We zijn inmiddels een jaar of 5 verder en nog altijd wordt er niet structureel afgelost zodat de lening minder wordt. Ik heb alles in het werk gesteld om de lening te splitsen, maar de bank gaat nergens mee akkoord. Zijn er nog mogelijkheden om deze lening op te splitsen?

Uw mogelijkheden om uw doorlopend krediet te splitsen zijn nihil als de bank niet meewerkt. Uiteindelijk is dat uw contractpartner en die zal medewerking moeten verlenen met een splitsing. Zolang de bank dat niet doet, houdt het voor u op.

U zou kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de lenig over te sluiten bij een andere bank, waarbij u en uw ex-partner ieder voor zich een lening aangaan voor de helft van de schuld van het doorlopende krediet. Dan kunt u gezamenlijk uw huidige schuld aflossen en hebt u ieder een nieuwe schuld, die ieder zelfstandig dient af te lossen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt, de banken willen alleen voor zijn situatie geen nieuwe lening afsluiten. Wat zijn mijn kansen als ik het gehele bedrag aflos en op hem een vordering laat uitvoeren voor het terugbetalen aan mij? In hoeverre is hij dan aan mij betalingsplichtig? Het gaat mij voornamelijk om de BKR die zo voortduurt en voortduurt. We kunnen beide niet verder op deze manier.


Dat is ook een mogelijkheid en dan hebt u inderdaad een vordering op uw ex-man. Hij moet dan het deel dat hij diende te dragen aan u betalen. Of dat verstandig is, hangt af van zijn inkomen, hoe de verstandhouding tussen u en hem is en of u erop vertrouwt dat hij u dan gaat afbetalen. Als u twijfelt aan een van deze kwesties moet u het misschien niet doen. Want dan kan het betekenen dat u, als uw ex-man niet betaalt, naar de rechtbank moet om betaling via een deurwaarden (en beslag) af te dwingen. Dat kost geld, tijd en energie.

U moet een en ander dus goed afwegen en eventueel garanties van uw ex-man eisen voordat u voor de optie kiest.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag