Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Melding advocaat bij de Orde van Advocaten, wegens onkunde en rekening

Door een geschil met een advocaat, kom ik terecht bij de orde van advocaten. Het betreft hier een meningsverschil over de professionele kant van de advocaat plus bijhorende rekening . Het betreft een zaak met verdenking op cybercrime.
De advocaat heeft oa als rechtsgebied ruimtelijke ordening en geen enkele ervaring met het aangeleverde materiaal van mij.

Ik verzoek de orde van advocaten hier stelling in te nemen. Helaas door een vergissing van mijn kant, dien ik mijn verhaal een week te laat in. De orde van advocaten sluit hierop het dossier, zonder enige uitspraak.
Volgens de orde is een klacht indienen niet mogelijk of het dossier nogmaals open te stellen.
Een bekende wees mij op ambtshalve herziening termijn overschrijding, kan ik hier gebruik van maken en hoe?

De advocaat ziet hiermee zijn kans om de desbetreffende declaraties opnieuw bij mij in te dienen.
Ik ben dat geenszins van plan, zonder dat er voldoende aan het licht komt, omtrent de kennis van deze advocaat.
In mijn verweer naar de orde had ik ook oa aangegeven dat deze advocaat tot drie maal toe weigerde om externe expertise in te schakelen . Uiteindelijk liep de rekening hier op tot meer als 20000 euro, waarvan ik de helft niet betaald had.
Om de hele zaak cybercrime af te ronden bij deze advocaat, moest nogmaals een bedrag van 20 tot 25000 euro op tafel komen.

De reden dat ik mij bij hem gemeld had, was doordat ik geen enkele kans kreeg bij politie om überhaupt hier aangifte van cybercrime te doen . Dit is gewoon vreemd, iedereen is vrij in Nederland om aangifte te doen.

Aan de andere kant, had ik mijn rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld, waar ik tweemaal een advocaat toegewezen kreeg , die beide met het oordeel kwamen, dat het hier niet om cybercrime betrof.
Hierdoor rijst gelijk de vraag wat mijn advocaat dus eigenlijk heeft gedaan en met welke bedoelingen.
De orde van advocaten deelde mij nog wel mee, dat een advocaat buiten zijn rechtsgebied om, andere zaken mag behandelen.
Dat is enerzijds prima, maar dan mag ik toch ook aannemen dat hij weet wat hij doet.
Hier lijkt het, of alleen de rekening telde.

Wat is hier uw advies?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag