Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Meerdere vragen m.b.t. problemen bij een interne verhuizing. Mag dit?

ik schrijf u aan i.v.m. een interne verhuizing. Mijn vader en ik gaan samenwonen in hetzelfde appartementen complex van dezelfde eigenaar waar hij op dit moment al woont. Echter, simpelweg op een andere verdieping. Een 3 kamer woning ipv zijn huidige 2 kamer woning.

Na bezichtiging van de nieuwe woning en het aangeven dat wij interesse hebben, kregen wij op 22 april reactie dat de woning 'voorlopig' voor ons is gereserveerd onder voorbehoud van onze documenten. Deze documenten hebben wij 23 april compleet aangeleverd.

op 4 mei, 1,5week later, krijgen wij een mail met de bevestiging dat wij de woning krijgen en per 1 juni er in mogen. Hierin gaven ze aan dat ze zo vertraagd reageerde i.v.m. de vakantie van een collega van hen. Echter lopen wij nu tegen de volgende punten aan waarvan ik mij afvraag of dit wel mag/kan, hopelijk kunnen jullie mij helpen.

1. ondanks dat wij 22 april al aangaven dat wij wilden verhuizen en toezegging hebben gehad en wij op 1-juni de nieuwe woning mogen (die al sinds februari leeg staat en niet wordt gebruikt). Gaat de BOVK volgens hen pas eind Mei in, omdat we niet 'officieel' in april hebben opgezegd. Ondanks dit onder andere komt door hun vertraagde reactie omdat één van hun collega's op vakantie was.
Daarbij mogen wij wel al per 1-juni er in, en dus moeten wij in juni 2 volle maanden huur en borg (gezamenlijk €7k in totaal) betalen. Ondanks dat we al uit de oude woning zijn en deze niet meer gebruiken.
2. Ik mag niet op het huurcontract volgens de eigenaar, mijn vader is getrouwd en daarom mag ik volgens hen niet op het huurcontract staan ondanks dat er 2 slaapkamers in de woning aanwezig zijn.
3. Zij hebben voor onze woning al een nieuwe bewoner toegewezen, waarvan zij willen dat deze nu al komt bezichtigen terwijl wij hier nog wonen. Overigens willen ze pas de nieuwe HOVK en BOVK aanleveren als hun nieuwe bewoner bij onze huidige woning bezichtigd heeft.

Ik vraag mij af waarom zij volgens bovenstaande handelen en of dit wel mag? Het kost ons namelijk heel veel geld terwijl, wij moeten flexibiliteit aan hun laten zien, maar zij zijn niet flexibel naar ons toe.

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! ze geven totaal geen duidelijkheid.

Ik begrijp dat het vervelend is maar er gebeurt niet onrechtmatigs.
Het bedrag dat u noemt aan kosten voor de maand juni betreft voor een groot gedeelte de borg die u voor de woning die achterlaat op korte termijn terugkrijgt en voor de andere woning blijft staan zolang u de woning huurt. Het kosten plaatje is derhalve niet correct. Dat neemt niet weg dat ik begrijp dat het vervelend is dat u over juni de huur voor twee woningen zou moeten betalen. Echter daar staat tegenover dat de verhuizing van de ene woning naar de andere op uw verzoek is en het dan ken gebeuren dat zulks kosten (van een maand dubbele lasten) met zich meebrengt.

Beoordeel dit antwoord:

Het is een keus van de verhuurder om u niet op het huurcontract te willen opnemen. Het is niet ongebruikelijk dat kinderen niet op het huurcontract komen en geen huurrecht verkrijgen omdat het gebruikelijk dat is kinderen op enig moment zullen uitvliegen. Als u een duurzame gemeenschappelijke huishouding met uw vader voert zou u het na een periode van 2 jaar nogmaals aan de verhuurder kunnen vragen en bij een weigering zou het in rechte kunnen proberen te vorderen. De kans op slagen daarop is klein omdat in de relatie tussen kinderen en ouders niet snel het bestaan van een duurzame gemeenschappelijke huishouding wordt aangenomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag