Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Meerdere afstandsbedieningen parkeerterrein verkopen aan 1 eigenaar?

Parkeerplaats met individuele parkeerplaatsen bij een gebouw met appartementen. VVE heeft een slagboom geplaatst om vreemden niet toe te kunnen laten op het parkeerterrein. 1 persoon, niet woonachtig in het appartementen complex heeft in 1 koop 4 parkeerplaatsen gekocht voor familie, vrienden en gasten.
Artikel 12. Aan artikel 35 lid 1 wordt toegevoegd:
Ingebruikgeving van alleen een parkeerplaats of een begin aan een ander is zonder toestemming van de vergadering niet toegestaan; de vergadering kan een verleende toestemming intrekken.
Nu wil de nieuwe eigenaar per parkeerplaats een afstandsbediening kopen van de VVE. Bij stemming ledenvergadering is hier niet mee ingestemd, dit omdat de verwachting is dat deze parkeerplaatsen aan derden worden gebruikt. (Koper bezit een vakantiehuis voor de verhuur).
Vraag: Kan de VVE gedwongen worden om voor elke parkeerplaats een afstandsbediening te verkopen aan de koper? Of voldoen 1 afstandsbediening, zodat de koper zelf wel op het parkeerterrein kan komen en op 1 van zijn eigen parkeerplaatsen kan staan.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag