Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Meebeslissen over opvoeding dochter?

Ik heb een vechtscheiding gehad en mijn dochter woont in een huis met mensen met een beperking. Ze kan niet zelfstandig haar geld beheren, of beslissingen nemen, ze is 30 jaar maar heeft een beperking van een kindje van een jaar of 8.
Ik als vader sta overal buiten en wil graag op de hoogte gehouden worden als er iets beslist moet worden, of inzage wil hebben in haar financiƫn, ze werkt 4 dagen op een dagbesteding en ze heeft hobby's die moeder dan ineens bepaalt dat ze die niet meer mag uitoefenen, of moeder bepaalt waar ze op vakantie gaat maar dreigt dan als ze niet luistert dat ze niet meer op vakantie mag. Ik als vader sta hier niet achter en wil dat ze dan op een andere manier met haar wordt omgegaan. Ze werkt een heel jaar hard en verdient het om een weekje op vakantie te gaan.
Ik wil graag meebeslissen en meedenken hoe we haar een beetje meer zelfstandig kunnen laten worden en dat ze niet een hele tijd onzeker wordt gemaakt. Of dat moeder haar negeert omdat ze bij mij is geweest. Ik zou graag willen dat ze vooruit gaat en voor zichzelf opkomt. Ze is niet opgewassen tegen moeder en haar nieuwe man. De begeleiding zal dit ook zeker beamen. Wij laten haar in haar waarde en laten haar zoveel mogelijk zelf beslissen en beslissingen nemen. Nee is nee bij ons en we respecteren het als ze iets niet wil. Moeder zet haar onder druk zodat ze alsnog overstag gaat en met tegenzin iets gaat doen met haar moeder, omdat ze niet wil dat haar moeder boos is op haar.
Voorbeeld: ze wil niet graag mee naar oma omdat oma haar nog behandelt als een klein kind. Ze mag bijvoorbeeld het raam niet open maken van oma omdat ze dat niet kan. Ze is met ons mee geweest naar een klimbos en heeft daar geklommen in de bomen en de begeleiding vertelde dat ze daar nog steeds vol van was na een week. Wat mijn vraag nu is: ik wil meebeslissen in haar leven. Wil best met mijn ex vrouw rond de tafel zitten alhoewel zij dat never nooit gaat doen. Ik wil meebeslissen over vakanties, geld, behandelplan, werk, hobby's; kortom ik wil net als mijn ex vrouw meebeslissen over haar leven, en niet alleen mijn ex vrouw en haar man. Gesprek met begeleiding had het over curatele of een mentor. Maar dat is denk ik niet wat ik zoek. Ik wil gewoon deel uitmaken van haar leven.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag