Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Medebewoner inschrijven?

Ik ben sinds 10 april 2023 verhuisd. Op het moment dat ik mijn sleutels kreeg, kreeg ik het contract. Tijdens het ondertekenen van mijn contract stond er bij vermeld. Wilt u medehuurder inschrijven? In mijn vorige woning die ik heb achtergelaten had ik een vriendin ingeschreven als medebewoner. Oude huis die ik heb achtergelaten was van dezelfde wooncorporatie. Dus ik heb tegen de medewerker gezegd ik wil graag mijn vriendin die bij mij staat ingeschreven als medebewoner graag meenemen naar het nieuwe adres.
Ik kreeg van de medewerker het advies om haar 2 weken later in te schrijven.
Zogezegd zo gedaan. Ben ik met mijn formulieren naar de balie geweest om ze in te leveren. Kreeg ik van de balie medewerker te horen dat ik haar niet mag inschrijven als medebewoner en dat per direct had moeten doen. Nu zeggen zij dat een medebewoner meegerekend wordt in de huur. Terwijl ik tijdens mijn eerste inschrijving te horen heb gekregen dat medebewoner anders is dan medehuurder.

Terug gegaan naar de desbetreffende persoon die mij adviseerde om haar twee weken later in te schrijven, waarop ik antwoord kreeg sorry beleid is veranderd daar was ik niet van op de hoogte. Ze mag wel bij mij wonen maar niet ingeschreven staan.

Wat zijn mijn rechten? Ik mag haar volgens het nieuw beleid pas na 9 maanden inschrijven op mijn nieuwe adres.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag