Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Me vader heeft als geintje een antwoordkaart in gevuld met valse handtekening en nu zit me moeder vast aan
Een reis. Waar me moeder geen zin in heeft.Phönix reizen wil geld zien,
En heeft een deurwaarder gestuurd...wat kunnen we doen ( me ouders zijn geschieden)

Als ik het goed begrijp zijn uw moeder en vader reeds gescheiden ten tijde van het invullen van de antwoordkaart. Uw vader heeft de antwoordkaart ingevuld met de gegevens van uw moeder en heeft hier een handtekening onder gezet.

De vraag is nu of er een overeenkomst tot stand is gekomen. Nu uw moeder niet betrokken is geweest bij het sluiten van de overeenkomst en zij ook geen volmacht of een andere vertegenwoordiging heeft verleend aan uw vader, is er geen rechtsgeldige overeenkomst tot stand gekomen.

Zo dat waren de regels, nu de werkelijkheid. Heeft uw vader de antwoordkaart ondertekend met een handtekening welke sterk lijkt op de handtekening van uw moeder? Dit zou kunnen zorgen voor problemen, aangezien in dat geval de reisorganisatie een ondertekend document heeft waaruit kan blijken dat uw moeder de reisovereenkomst accepteerd. Is dit niet het geval, dan staat u sterk.

Mijn advies is een brief te sturen, waarin u ten eerste de situatie goed stap voor stap uitlegd. Ten tweede lijkt het me verstandig een kopie paspoort of een ander officieel document waarop duidelijk wordt dat de hantekening van uw moeder verschilt van de handtekening op de antwoordkaart. Aangezien er een deurwaarder is ingeschakeld, doet u er verstandig aan de brief zowel naar de deurwaarder als naar de reisorganisatie te sturen. Daarnaast is het wijs om zo snel mogelijk contact op te nemen met de deurwaarder, zodat zij weten wat de situatie is en zodat zij weten dat ze een brief met een beschrijving van de situatie kunnen verwachten.

Succes met de opheldering vna het geintje!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag