Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mantelzorgwoning word gebouwd op grond van mijn vader

Goedemiddag,
Zojuist heb ik vernomen dat mijn broer een mantelzorgwoning blijvend wil laten bouwen op het kavel van mijn vader. Hij laat het aanvragen door een architect als bijgebouw.
Mijn vader weet er niet zo goed raad mee.
Mijn broer heeft nu, door dat mijn vader op advies van mij gevraagd naar de tekening die naar de gemeente gestuurd wordt ook naar de 3 andere kinderen uit het gezin van mijn vader gestuurd.
Hij weet nog niet of hij een vergunning krijgt, maar is al wel ver daarmee.
Hij heeft erbij gezet dat hij voor de duidelijkheid als hij een vergunning krijgt, hij een makelaar mijn vaders woning en perceel laat taxeren, met en zonder dat bijgebouw.
Ook is mijn broer laatst gemachtigd samen met een andere broer om mijn vaders financiƫn te beheren en ondersteunen.
Mijn vraag is wat er gebeurd als mijn vader overlijdt. Mag mijn broer dan in dit bijgebouw blijven wonen en is de bijbehorende grond met woning van mijn vader automatisch zijn eigendom?

Ik weet niet wat ik hier mee moet, maar ik heb moeite met de geheimzinnigheid en wat de juridische gevolgen zijn en waar op te letten en rekening mee te houden.
Met vriendelijke groet,

In een mantelzorgwoning moet de ouder wonen die wordt verzorgd. wat er mogelijk is staat in het bestemmingsplan. Het kan zijn dat uw broer een recht van vruchtgebruik op een (deel) van de woning krijgt . Nee dan is niet automatisch de grond en het huis zijn eigendom. Hij mag er wonen zolang hij wenst of levenslang. Waarom bespreekt u niet wat er is afgesproken of u nog niet duidelijk is?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag