Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag Woonfriesland mij een blokkade van een jaar opleggen ?

Woon Friesland heeft mij een blokkade van een jaar opgelegd. Ik kan en mag een jaar niet reageren op woningen. Een zelfbedachte regel van woon Friesland , want dit staat dus nergens leesbaar vermeld op de site van Woon Friesland. Ik heb dus enkele woningen moeten weigeren en annuleren. Vandaar dat men mij een blokkade gaat opleggen. Dit vanwege o.a. de druk op de woningmarkt en het administratieve werk wat ze hebben gehad.
Ik heb het Juridisch Loket hierover een mail gestuurd en zij hebben niets leesbaars kunnen vinden over het opleggen van een blokkade van een jaar waarin dus een jaar niet gereageerd kan worden op woningen. In mails aan Woon Friesland heb ik duidelijk geprobeerd te maken dat behoorlijk wat privé-problematiek heb gehad. Ik ben docent MBO, maar heb meer als bouwvakker moeten leven dan als docent...In het MBO Friesland College heb ik gemiddeld 60 á 70 urige werkweken gehad. Thuis moest ieder weekend geklust worden. Ik sliep dus niet meer. Hyperventilatie, spierspanning (van al het bouwen en verbouwen), leven in een vluchthouding en slapeloosheid i.c.m. relatieproblematiek, hebben mij in 2017 moeten doen besluiten mij baan als docent Zorg en Welzijn tijdelijk te stoppen.
Mijn jongste zoon heeft daarbij nog eens grote problemen met leren op school. Met enige regelmaat 10 weken achterstand met al zijn vakken....Hij heeft een hele korte spanningsboog en ik heb hem veelal geholpen met het leren, plannen en studeren. Afgelopen juli heeft hij dus eindelijk zijn diploma behaald!
Vele gesprekken met mijn huisarts gehad. Hij vertelde mij nooit weg te gaan als je kinderen nog op de basisschool of begin voortgezet onderwijs zitten. Dit advies opgevolgd. Ik heb zelf veelal de ellende gezien als docent! Zo nu en dan begin ik mezelf weer wat te worden. Ik heb, zoals eerder vermeld, nooit de vader kunnen zijn die ik ben! En dat doet pijn!

Ik heb dus enkele woningen moeten annuleren bij Woon Friesland, omdat ik de prioriteit heb gelegd bij het begeleiden van mijn jongste zoon met school. Bij twee weigeringen binnen een jaar, wordt je uitgeschreven en moet je je weer opnieuw inschrijven. Maar er staat nergens dat een blokkade kan worden opgelegd!

Ik heb Woon Friesland uitgelegd van het hoe en waarom weigeren en annuleren van enkele woningen.

Ze leggen, ondanks de uitspraak van het Juridisch Loket mij toch een blokkade van een jaar op, terwijl dit nergens leesbaar vermeld staat op hun website.

Zou u mij uw uitspraak willen mailen? Graag niet telefonisch, omdat ik de de uitspraak via mail wil voorleggen aan Woon Friesland.


Met vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag