Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag werkgever zonder ziekmelding ziekte uren noteren?

Ik wil graag weten of mijn werkgever mag doen wat deze van plan is.
Ik ben werkzaam op een dependance van een grote school, ik doe daar alle werkzaamheden die een conciƫrge doet, maar ik doe nog heel veel meer zoals inval voor de klas, vele extra uren in de week (ben niet bevoegd) en de gehele locatie schoon houden . Ik ben al een lange tijd rug patiƫnt en heb mijn leidinggevende aangegeven dat het mij allemaal niet meer lukt om mijn schooltje schoon te houden. Teveel last van mijn rugklachten en ik doe dit nu 10 jaar.
Nu is na een stevig gesprek mij toch na 10 jaar een of twee schoonmakers beloofd (moet nog gaan gebeuren). Nu mijn vraag.
Ze willen de uren dat de schoonmaker(s) op mijn locatie werken die uren van mij als ziekte uren noteren, ik ben het daar niet mee eens! Ik ben niet ziek en heb alleen aangegeven dat ik hulp bij de schoonmaak nodig heb. Mag de school dit doen? Want er komen ziekte uren op mijn salaris strook te staan wat niet bevorderlijk is op mijn CV. Is dit volgens het arbeidsrecht eigenlijk wel mogelijk? Mijn ziekte uren noteren voor de tijd van anderen? Sta ik juridisch in mijn recht? Ik heb mijzelf NIET ziekgemeld en werk ook niet op therapeutische basis. Mag mijn leidinggevende zonder mijn goedkeuring mij ziekte uren aansmeren? Graag hoor ik van u wat u hiervan vindt.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag