Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag werkgever vast contract naar onregelmatig contract omzetten?

Ik heb een vast contract van 50 uur per 4 weken (meestal werk ik 70 uur per 4 weken). Ik werk bij een transport- en verhuisbedrijf als telefonist. Dit doe ik al sinds januari 2014 vanuit huis in Utrecht. Mijn werkgever zit in Heteren (45 minuten met de auto).

Nu heeft mijn werkgever aangeven dat hij het contract om wil zetten naar een variabel contract omdat ze willen bezuinigen. Het bedrijf waar ik voor werk was tot 2 jaar geleden van een andere eigenaar en met de overdracht ben ik mee gegaan. Sindsdien zijn zij dingen aan het veranderen.

Ik heb geweigerd om het contract om te zetten. Ik zit op mijn plek, kan de werkzaamheden goed uitvoeren vanuit Utrecht, zoals ik al 8 jaar doe.
Als 2e optie heeft mijn werkgever aangeboden een andere baan voor mij te zoeken, ook dit heb ik geweigerd, in verband met bovenstaande argumentatie.

Het is duidelijk dat mijn werkgever van mij af wil, ik zou graag willen weten wat mijn rechten zijn. Ik ben niet geïnteresseerd in een soortgelijke baan voor een andere werkgever en zou graag door willen gaan op de huidige manier. Maar de arbeidsrelatie is nu wel beschadigd.

Als u een vast contract hebt met een bepaalde overeengekomen arbeidsomvang, dan kan dat niet zomaar eenzijdig door de werkgever worden aangepast. U zou er ook niet zomaar mee akkoord hoeven gaan (wat u ook niet gedaan hebt). U kunt onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van de arbeidsverhouding met wederzijds goedvinden, en gezien voorgaande hebt u wellicht ook een goede onderhandelingspositie, maar ik adviseer u wel niet zomaar iets te tekenen maar om u hiervoor door een specialist arbeidsrecht te laten bijstaan en te laten adviseren. Ik ben hierin gespecialiseerd. Als u wil mag u gerust vrijblijvend contact opnemen (06-30575754).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag